LARVA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI

Her yıl uçkun mücadelesinde başarılı olmak için Nisan ayında ilk yağmurlar bittikten sonra larva ilaçlaması yapmak gerekir. Sivrisinekler yumurtalarını yağmur mevsimi başladığında durgun su kaynaklarına bırakırlar. Bu yumurtalar kısa zaman içerisinde larva şekline gelişirler. Bu dönemde sivrisineklerin yumurtalarını bıraktıkları su kaynaklarına yapılacak ilaçlamalar sayesinde ergin hale gelmeden sivrisinekleri öldürür.

Durgun ve kirli sulara belirli aralıklarla yapılan larva ilaçlamaları sorunu daha kaynağında çözmeye yönelik bir çalışma olup uzman kişilerce yapılmalıdır.

Evrensekiz Belediyesince Nisan yağmurları biter bitmez tüm sivrisinek larva alanlarına profesyonel ekiplerce larva ilaçlamaları yapılmaya başlanmış olup bu düzenli aralıklarla devam edecek ve beldenin rahat bir yaz geçirmesi sağlanacaktır.